mandag 28. juni 2010

Ompotting



Ficusen min har skrantet denne våren. Flere grener har tørket inn. Jeg har ryddet opp, og treet fremstår nå som mye mindre frodig enn det opprinnelig var. Jorden begynte også å bli vasket bort da jeg sluttet å vanne med sprayflaske og begynte å bare helle på vann.



Først og fremst måtte den gamle jorda bort. Dette ble gjort med en gaffel. Jeg har lest at røttene har godt av å bli kilt litt, så jeg kilte og kjælte det sømmeligheten tillot.

Den innkjøpte pottejorda virket litt for fet, så på slump og feeling blandet jeg den litt ut med sand og småstein fra sandkassa vår.

Jeg unngikk fristelsen til å plante treet slik at det lente seg utover til siden.

Jeg har også plukket opp et tips om å dekke jorda med mose, så jeg gikk ut og stjal litt fra plenen som uansett har alt for mye. Litt sånn Robin Hood. Mosen har to funksjoner: I tillegg til å være dekorativ hjelper den til å begrense fordamping, og slik holder den lille potta bedre på vannet.


Gresset må selvfølgelig klippes.

Jeg er veldig spent på om treet overlever behandlingen. Det skal være problemfritt å potte om, og det å kutte litt av røttene er noe av det bonsai handler om; størrelsen på røttene avspeiler størrelsen på treet, og treet skal holdes lite. Så vidt jeg vet har jeg ikke gjort noe kontroversielt, og treet hadde det ikke så bra slik det var.